lördag 29 mars 2014

Varning för debattens virus och trojaner!

Det är en vanlig härskarteknik att avfärda meningsmotståndare som troll i olika debattfora. Dock vill jag varna för andra än de som återkommer ofta till ett forum för att diskutera, sådana som inte ger sig utan står upp för sakfrågan. Dessa bör man inte avfärda genom att kalla dem "troll". För att vi ska ha klart för oss att dessa inte utgör faran ska figurerna "virus" och "trojaner" nu lanseras.

Ett virus är en infektion som bryter ner. Det är inte kul att ha dem i kroppen. Det är inte heller kul att ha dem i datorn. Vi kan konstatera att den politiska debatten utsätts för ett virusangrepp. "Trojaner" kan vi kalla de som angriper folk i en debatt men som gör detta inte på ett sakligt sett utan med syftet att bryta ner ett motstånd, skapa förvirring, för att sedan, när debattmotståndaren "knäckts" försöka förvandla vederbörande.

Jag har sett hur bankrealister i debatten mot bankhatarna angripits med argument som att "den monetära basen betyder ingenting för penningmängden", alltså en radda begrepp som inte definieras utan som man medvetet bollar med för att de är luddiga och ger ett intryck av kunskap. Men hur skulle det kunna vara så att en monetär bas saknar betydelse för penningmängden? Den måste väl ha någon betydelse. Istället för att klargöra vad saken gäller kommer man med fler inlägg, gärna i frågeform. Två eller flera ger sig på, som etttriga terrier, en debattör som försöker debattera sakligt.

Det jag kallar "virus" består här av organiserade grupper som bl a sprider hat mot Bilderbergergruppen. Denna grupp, som väl inte är någon organisation i juridisk mening, utan snarare en informell klubb där folk med know how diskuterar samhälleliga problem av vikt. Sådant kan vi knappast sägas ha för mycket av. Att man inte påstår att "World Economic Forum" är en organisation med syftet att härska över världen beror väl på att den bumerangen hade varit så uppenbart tanklöst ivägkastad, då alla förstår att den hade träffat "World Social Forum" i nacken - och då kanske gett upphov till ett eller annat skratt.

Lite löjlig propaganda mot Bilderbergergruppen sprides i sådan riklig omfattning och på ett så likartat sätt att det talar om att här, här har vi en organisation, ett medvetet destabiliseringsarbete. Bilderbergergruppen utgörs av inflytelserika personer, då det är sådana personers erfarenheter och åsikter man vill få del av. Den organisation som sprider hat mot Bilderbergergruppen behöver inte vara organiserad i en fast struktur, men att man utgör ett nätverk som sprider propagandan syns klart. Nu för man in allt fler människor i bankkritiska nätverk.

Syftet är att härska över folk. De förstår mycket väl att de inte kan avskaffa bankerna. Men höger och vänster ingår en förening för att härska och ödelägga den ansvarstagande grupp som finns däremellan. En grupp som utgörs av bl a socialdemokrater av socialliberalt slag, moderater som inte är anarkokapitalistiska fundamentalister (sådana finns väl idag i andra partier), kunniga miljöpartister, centerpartister m fl.

Påståendet som förs fram att vi inte ska handla med pengar utesluter bl a att man växlar. Är det så klokt att göra växlandet av pengar till föremål för ideellt arbete?

Varför skulle inte en aktör på marknaden få köpa sin kommande köpkraft? Det är ju innebörden av ett lån: att du medelst ett köp av pengar tidigarelägger köpkraft. Vill du ha en dator innan du sparat till den kan du köpa den på avbetalning  eller låna beloppet den kostar och sedan köpa den. Det är kredit i båda fallen. Förhållandet att handeln erbjuder räntefria krediter visar att den fria konkurrrensen fungerar. Om den fria konkurrensen fungerar får vi ett större utbud och lägre pris. På penningens område innebär detta att kredit kan ges utan ränta. Varför? Jo, aktören ifråga vill ha kunder.

Vi ser här att vinstmaximeringen inte innebär att handlaren eller andra aktörer, som kreditgivare, väljer ett så högt pris som möjligt. Fungerar konkurrensen slås du ur brädet om du tar ett högre pris än konkurrenterna. (Det går inte i längden för ett konditori att sälja bakverk för tusen kronor stycket, även om det kanske gick den första dagen då konditoriet etablerat sig i ett rikemansområde nära en psykiatrisk klinik.)

Det är bl a härför vi fått lägre matpriser till följd av EU medlemskapet! Grossistledet har fått  konkurrens av aktörer med en annan horisontell integrering, dvs man finns även i andra länder och kan nyttja detta för sin verksamhet, oss alla till gagn.

Vad man bör vända sig emot är inte de som skapar abstrakta bytesvärden, pengar, så att vi kan betala varor och tjänster och slipper förvandla ekonomin till ett trögt och illa rullande hjul, nej, udden bör riktas åt ett annat håll: På kvaliteten av varor och tjänster. Att varor som inte är bra ej bör få konkurrera med priset som vapen. Detta upplysningsarbete fordrar energi och kunskap. Det är konstruktivt, till skillnad ifrån bankfiendernas destruktiva arbete.

Kanske du tar lättvindigt på talet om virus och trojaner. Gör inte det! Den kunskap som finns om andliga fakulteter rör vårt sätt att tänka. I andliga sammanslutningar finns kunskapen om att vissa delar av hjärnan sätter oss i kontakt med det gudomliga (jfr sikhernas tal om the Godhead!). Andra i nära anslutning kallas "änglafakulteter". Änglar kan alltså vara något som finns i hjärnan, utöver andra existensformer. "Himlen" brukar fungera som symbol för hjärnan eller tänkandet.

Det andliga sökandet bör naturligtvis syfta till att öppna upp dessa högre hjärnfakulteter. Tyvärr missbrukas denna kunskap på så vis att folk som några med kunskapen inte vill ska få denna kunskap medvetet felbehandlas för att ledas fel. Detta är ett allvarligt övergrepp mot en enskild människa. Det är också ett grovt brott mot demokratin och mot våra mänskliga fri- och rättigheter.

Ett sätt att hindra folk att utvecklas till att nå dessa högre punkter är att utsätta barn för sexuella övergrepp när de är i tolvårsåldern. Det är då ifrågavarande områden i hjärnan börjar utvecklas. Vad det sedan handlar om är att få makt över personens tänkande. Då kan virus och trojaner i debatten vara ett medel för att styra folk bort ifrån det sunda humanitära liberala samhället som vill gå vägen mot kretsloppsoptimering. Istället för att diskutera sakfrågorna tar man en sådan sak som bankerna och gör sak av detta, i syfte att förvilla folk. Debatten ifrån bankfienderna syftar inte till att upplysa. Den syftar till att förvilla. Det finns organiserade nätverk. De verkar i det fördolda och angriper andra grupper på ett sätt som gör att man undrar varför inte säkerhetstjänsten observerat metodiken.